Redeschidem Galeria! #3a2g4n

Galeria 1001 ARTE se redeschide publicului timp de 3 ore pe zi.. Începând din 23 iunie, veți descoperi 3 tineri artiști ce aduc spectacolul artei contemporane cu poezie, emoție, nostalgie și umor fantastic pe Calea Victoriei. Numele de ținut minte sunt, în ordine: Alexandra Grigore, Otto Constantin și Theodor Grigoraș. Detalii despre condițiile de vizitare se vor găsi pe http://www.1001arte.ro și pagina de facebook: https://www.facebook.com/1001arte.

Proiect realizat de Asociația 1001 ARTE și Fundația Ana pentru Cultură și Arte în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

*3a2g4n – 3artists2grow4now

Alexandra Grigore s-a născut la 20 ianuarie 1986 în orașul Constanța. A absolvit Liceul de Artă Constanța, secția Design Industrial în 2004, iar apoi urmează cursurile Facultății de Artă Constanța, secția Pictură.

Din 2014 începe să creeze colaje manuale. În anul 2019, expune în expoziții de grup la Galeria 1001 Arte în București, iar in 2020 lucrările ei sunt selectate pentru expoziția Retravangarda din Varșovia, Polonia. Portofoliul ei cuprinde peste 100 de colaje. „Originea unei zi de vară” este prima ei expoziție personală ce tratează creația artistică și arta colajului ca pe un act profund autobiografic de descoperire a identității personale și a rolului sinelui creator într-o economie a atenției tehnologizate.

Absolvent al UNARTE, promotia 2012, Otto Constantin instaurează în lucrările sale o stare de mirare asupra lucrurilor aparent banale, asupra a cum e cu putință profanul într-o lume magică. Umorul și nostalgia creează atmosfera propice pentru o meditație specială asupra lumii obiectelor imediat înconjurătoare, o meditație proprie mai degrabă unui Homo Ludens perfect asumat decât vreunei trestii cugetătoare.

„Inspirat din copilăria mea din anii 90, “Of, ce dor, check-in, ce jale” e o interpretare a momentului în care comunismul s-a lovit de capitalism. E locul în care estul se întâlnește cu vestul, vechiul cu noul, simplitatea cu opulența şi umorul cu tristețea.” (Otto C.)

Absolvent al UNARTE în 2017, multiplu bursier al fundației Margareta și bursier Erasmus în Spania și Cehia, Theodor Grigoraș s-a impus repede ca unul din cei mai valoroși și prolifici artiști ai generației foarte tinere. Delectatio Morosa e o delectare a sufletului în gânduri poate mai puțin pioase, câteodată chiar clar răutăcioase. „Nu este despre o formulă magică deși sună a incantație vrajitoreasca, cât despre o formula scolastica ce vizează contemplarea dorinței în sine, într-o așteptare fără deadline și fără implicarea ecuației morale, sau, pe un ton mai profund, despre originea comună a daimonilor mâniei, urii și a creației artistice. (…)Ceea ce pentru Toma D Aquino putea deveni un păcat capabil de a lipsi sufletul de grația divină, actul numit Delectatio Morosa (Lat. Moratus), acum poate fi văzut ca un act de cercetare interioară artistică. Personajele lui Theodor Grigoraș au trunchi, ochi și picioare, dar nu au mâini pentru ca sunt existențe pur contemplative. Au extirpat nevoia de acțiune într-un demers stoic de amputare a dorințelor pentru lucruri ce nu le stau în puteri.” (Cristian Cojanu, curator)

Reguli de acces:

➢ Accesul în muzeu sau galerie de artă se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 2 m;
➢ Limitarea accesului publicului vizitator astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului;
➢ Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască pe toată durata vizitei în galerie;
➢ Limitarea vizitei la un interval de timp de 1 ora în galeria de artă;
➢ Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu sau în galeria de artă;
➢ Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrarea în galeria de artă;
➢ La intrarea în muzeu sau în galeria de artă se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
➢ Termometrizarea noncontact a vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în muzeu sau în galeria de artă;

Share

Post Author: Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *