Florentina Otari – Outside Stillness

Nemiscarea este o abstractiune a stiintei. Nicicand, niciunde, nimeni nu a experimentat o stare a nemiscarii absolute.
Chiar muntii se misca odata cu planeta, iar punctul fix matematic isi pierde imobilitatea in momentul in care adaugi ordonata timp. Bataile inimii simtite in momentele in care fiintei vii ii este “ sete de repaos “ ne amintesc de o coordonata esentiala a faptului de a fi om: vom fi in contunua miscare din momentul nasteri pana la nefiinta.
Ideea imobilitatii absolute, parmenidiene, devine importanta atunci cand ne raportam la ceea ce numim flux al constiintei, desantul gandurilor si senzatiilor blitz ce constituie viata noastra interioara. Starile de panica, frici ascunse, excitatii si furii le pot accelera pana in punctul in care imaginea nemiscata capata valente terapeutice.
Iesirea din aceasta stare de participant continuu la un trafic infernal cognitive senzorial este un act de vindecare autentic spiritual. Pictura Florentinei Otari nu este abstracta in sensul ingust al unei arte non figurative, ci intr-un sens filosofic ce vizeaza mai degraba faptul de a fi aruncat in miscarea continua a lumii si existentei noastre ca fiinta intru vesnicie. ( Cristian Cojanu, curator )

Proiect sustinut de Primaria Sectorului 1
prin Centrul Cultural al Sectorului 1

Share

Post Author: Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *