Expoziţie colectivă de artă contemporană @ Parcarea Ciclop

 

Episodul 3: Ciclopul în devenire

 

  • 1-11 iunie: peste 35 de artişti interacţionează direct cu publicul în timpul procesului de creaţie;
  • 12 iunie | Vernisaj cu live acts: Karpov not Kasparov, Poetrip, Fanfara Extraterestră şi That Couch Funk Collective;
  • Despre Parcarea Ciclop, din perspectiva artiştilor.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/134383150091546/

 

Perioada 1-11 iunie reprezintă începutul unei noi etape în viaţa Parcării Ciclop. Peste 35 de artişti din domenii precum street art, pictură, instalaţie, fotografie sau performance vor interacţiona direct cu publicul în timpul procesului de creaţie.

 

Aşadar, pasionaţii de artă contemporană sunt invitaţi să viziteze Ciclopul (Magheru 6-8) în fiecare zi, din data de 1 iunie, în intervalul 14:00 – 20:00, pentru oportunitatea de a-i vedea lucrând pe artiştii implicaţi în proiect.

 

Episodul 3 este un eveniment organizat de Work in Progress, în parteneriat cu Pegas şi Ciclop, provoked by Grolsch şi susţinut de Street Heroes fueld by Burn Energy, Mobexpert Office, Posca şi Pictorshop.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 12 iunie şi va oferi, pe lângă experienţa vizuală şi interactivă cu lucrările finale, un line-up care îmbină muzica experimentală cu jazz, oriental, electro, trip hop sau funk. Artiştii confirmaţi sunt: Karpov not Kasparov, Poetrip, Fanfara Extraterestră şi That Couch Funk Collective.

 

Artiştii despre oportunitatea de a lucra într-un spaţiu neconvenţional precum Parcarea Ciclop:

 

„Cred că e un start bun! După zece ani pe digital simt că am crescut inegal, că o mână este mai lungă şi e nevoie de o corecţie. Faptul de a primi un zid întreg pentru desenat/ pictat este ca un exerciţiu de recuperare. Mai apoi, e şi senzaţia teribil de stranie că istoria acestui loc labirintic (parcarea Ciclop) s-a oprit la un moment dat, că locul e în afara timpului, suspendat. Faptul că mai mulţi artişti se vor reuni aici este ca un restart, timpul va începe să curgă din nou, ceea ce înseamnă revenirea la viaţă. Prin urmare, să privim cu încredere şi îngăduinţă spre viitor, fără teama de zidurile labirintului din inima oraşului!”.

Karl Benton

„Parcarea Ciclop m-a impresionat prin istoria sa, prin valoarea sa arhitecturală. Deşi în clădire predomină nuanţele de gri, soarele, atunci când pătrunde prin geamuri şi mai ales prin partea superioară, îi oferă o cromatică deosebită. Lucrările noastre cred că vor completa această cromatică şi o vor face mai vie, mai surprinzătoare. Mi se pare inedit să fac parte din grupul de artişti ce îşi vor lăsa temporar amprenta în istoria clădirii.”

ITI

„Când spaţiile sunt uitate de timp şi de oameni, rămân blocate şi se descompun; de fiecare dată mă gândesc cum aş putea să le aduc la viaţă şi în acelaşi timp să schimb pânza pe un perete, geam, uşă sau orice altceva care mă trimite spre o poveste plină de personaje vii.
Mi s-a oferit această oportunitate şi sunt bucuros că pot avea un mic aport la schimbarea imaginii parcării Ciclop”.

Cosmin Marinescu

„Îmi plac contrastele – de aceea am ales să intervin cu un petic diafan de covor magic în acest spaţiu al fostului service Ciclop – pe care l-am perceput ca pe o citadelă a mecanicii şi tehnicii”.

Anca Irinciuc

„Ca artist vizual, astfel de proiecte în spaţii neconvenţionale îmi oferă posibilitatea de a realiza intervenţii pe o anumită suprafaţă şi de a specula cromatica, imperfecţiunile acesteia şi arhitectura spaţiului respectiv. Prin proiectul pe care îl voi realiza, îmi doresc să mă folosesc de aceste elemente existente şi să le recompun în jurul unei idei şi al unui concept nou.”

Ramon Sadîc

„Parcarea Ciclop mi se pare un spaţiu dubios cu un vibe aşa nelalocul lui, doar pentru asta mi se pare o ocazie unică să lucrez cu mai mulţi  artişti în cadrul acestui event.”

Cristian Prandea

„Îmi pare rău când văd astfel de spaţii lăsate să se distrugă, mă deprimă,  dar în acelaşi timp mă simt onorată că, oarecum, prezenţa mea acolo şi a altor colegi îi mai dă o şansă. Cred că putem fi o companie plăcută pentru o vreme! Este vorba de sentiment, de responsabilitate, despre faptul că avem ceva de spus, despre faptul că ne doare şi că nu suntem indiferenţi! Este o formă de a riposta faţă de indiferenţă, dar prin cultură şi artă!”.

Alia Bakutayan

„Parcarea Ciclop este o clădire, care, odată cu trecerea anilor, a devenit din ce în ce mai seacă, din perspectivă arhitecturală, dar şi funcţională. Parcarea Ciclop este un mediu de lucru foarte bun pentru exprimarea tinerilor artişti.

Personal, sunt foarte încântat că am oportunitatea de a fi părtaş, alături de alţi tineri artişti, la încălzirea marelui dormitor rece şi sec  al maşinilor, din centrul Bucureştiului. Parcarea Ciclop este încă un motiv bun pentru mine de a aduce aminte oamenilor că trebuie să petrecem mai mult timp în natură şi să dăm mai multă atenţie mediului înconjurător.”

Cristian Pass

 

 

Parteneri principali: Pegas şi Ciclop

Partener comunicare: The re:art

Sponsori: Grolsch, Street Heroes fueled by Burn Energy, Mobexpert Office, Posca, Pictorshop, STUDIOLEGAL.RO

Parteneri media: Modernism, Feeder, VICE, Metropotam, TATAIA, Senso TV, BeWhere!, Formaje, Veioza Arte, Revista de Povestiri, Hipmag, Tilllate, Neapărat, Revista IQooL, Ginger Group, Cooperativa Urbană, ArtClue, 21art, 1001arte.

 

Expoziţie îngrijită de: Alina Bucur, Iustin Moldovan, Andreea Cazan, Mihai Chiţu.

 

Evenimentul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Copyright afiş: Anda Bolohan

Copyright foto: Horia George Ioniţă

 

 

Organizatori: Work in Progress

Partener comunicare: The re:art

Share

Post Author: 1001arte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *