George Bodocan/Bodo – „Illusion is the first of all pleasures”

...

„Illusion is the first of all pleasures”

performance night by George Bodocan/Bodo

15.09 – 29.09.2012

 

Vernisaj / opening: sambata / Saturday 15.09.2012, 19h00

 

Exhibition Designer : Kristina Peteu

Curator: Alina Bucur

Live sound performance: Abator Industries

 

Sâmbăta, 15 septembrie 2012, ora 19:00 va avea loc la Anexa MNAC vernisajul expoziţiei „Illusion is the first of all pleasures” semnată George Bodocan, exhibition designer Kristina Peteu, curator Alina Bucur. Vernisajul a fost gândit ca un performance night în care publicul va avea ocazia de a-l vedea pe George Bodocan desenâd live, iar cei de la Abator Industries vor prezenta un live-act muzical experimentalist.  Cei doi artiști implicați în acest proiect: George Bodocan este un artist român care activeaza la Paris în elita artistică de 5 ani, nominalizat la Premiul ICART 2012 și care face prima expoziție personală în București, iar Kristina Peteu este o tânără arhitectă și scenografă, colaboratoare a Teatrului Național București, co-realizatoare a Muzeului Național Grigore Antipa și reprezentantă a României la Cuadrienala Mondială de Scenografie (ultima ediție din 2011).

Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 15 septembrie – 29 septembrie 2012.

Văzută de unii ca o expresie a unui autism propriu artei contemporane, arta lui Bodo exprimă exact contrariul, şi anume nevoia de a comunica altfel, dorinţa de a conferi expresiei artistice forţa unui limbaj. Bodo este unul dintre puţinii artişti care lucrează în prezenţa oamenilor, sau al altor artişti, scriitori, actori, pictori. Atelierul său reia ideea unui spaţiu al comunicării artistice pe diverse paliere, similar cadrului intim al unor soirée-uri în care cei prezenţi discută, dar se şi exprimă de manieră personală prin desen, muzică, pictură etc. Există aici, discret, şi o formă de art – terapia pe care Bodo o face cu el însuşi, dar şi cu ceilalţi. Cei care intră şi cei care ies sunt prinşi fără să ştie în liniile sale, continuă traiectoriile desenelor sale pe „pânza” invizibilă a oraşului, şi aceste traiectorii care pornesc uneori dintr-un desen pentru a fi încredinţate unor persoane se întorc uneori în desenul din care au plecat. Bodo desfiinţează graniţa dintre eboşă şi compoziţia finalizată, mii de desene sunt tot atâtea cadre pe care propria sa existenţă le montează într-un film hipnotic, într-un carnaval kharmic. (Angelo Mitchievici)

Spatiul propus reprezinta o lărgire a orizontului prin impulsul fanteziei și depășirea limitelor planului fizic. Abordarea ludică a volumelor a pornit de la definirea unui suport potrivit pentru artist de a se desfășura în timpul experimentului, căutări care s-au concretizat în pânză, un modelator vizual excelent ce îndeplinește ambele funcții. Elementele de mobilier sugerate perimetral sunt cele tipice unui salon de bibliotecă: fotolii, măsuțe de citit și lampadare. Funcțiunea de bar se transformă în bibliotecă, unde se vor servi cărți, fiind de altfel și singurul element de mobilier care nu este disimulat și lăsat să respire fără intervenții, pentru a simboliza caracterul cultural al evenimentului. Mesajul: „sete de cultură“.

A doua parte a proiectului se dezvoltă din psihologia multivalențelor care ne definesc și se axează mai mult pe caracterul individual al unei cărți și impresiile care l-au marcat pe artist. Stilul grafic al acestuia poate fi considerat ca o nouă formă de manifestare „carte-obiect“.

Spațiul este sugestiv gândit ca o țesătură de gânduri și sentimente ce înconjoară o formă geometrică pură, un cub centrat, unde artistul, închis, își eliberează trăirile. Povestea a fost gândită ca o incursiune în mintea umană, inspirată de formele biologice, pânza ca o rețea de neuroni, iar cubul, simbolic, lăcașul magic unde are loc „gândul“, „creația“.

In seara vernisajului vor fi prezenti cei de la ABATOR INDUSTRIES, un colectiv muzical din Bucuresti ce vor prezenta un live-act experimentalist. Componenta nu este fixa, efortul creativ bazandu-se pe spontaneitate si improvizatie. Membrii colectivului activeaza in diverse formule muzicale, incercand sa isi exprime organic ideile si diversele energii care ii inspira si care ii motiveaza.

Vă invităm să faceţi o incursiune în arta contemporană de  miercuri până sâmbăta între orele 10:00 – 18:00 la Anexa MNAC.

Anexa MNAC

Calea Mosilor 62-68, sector 2,

Bucureşti, România

Share

Post Author: 1001arte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *