From Romania with Art. NAG#6, Grădina Verona

From Romania with Art,
25 mai, NAG#6, Grădina Verona
www.1001Arte.ro
Pe 25 mai, de Noaptea Albă a Galeriilor, un fel de lăsată a secului pentru artiști vizuali, curatori și galeriști, ne-am propus să vă scoatem în oraș. 1001 Arte, A&A Records, Cărturești, Galeria H`art și Editura Vellant au plănuit o seară cu totul specială. La Grădina Verona. Vom asista împreună la prima apariție în public a proiectului ”From Romania with Art” (pentru nostalgici, o traducere cu iz provocator ar fi: Bucureștiul nu crede în artă). O serie de filme în care se dezbat probleme complicate legate de statutul artei contemporane românești. Vom afla, printre altele ce crede artistul despre viață și lume. Despre moarte și Dumnezeu. Despre bani, alcool, sex și droguri. Despre mesaj și culoare, despre muncă și capitalism. Dar și de ce face ce face și de ce crede ceea ce crede.
Vom începe la 21.30. După ce fiecare își va găsi locul, pe scaun sau pe băncuțe, în picioare sau pe jos, vom lansa cele ce urmează: primul episod din ”From Romania with Art” dedicat lui Roman Tolici, o ediție limitată de cărți poștale semnate Roman Tolici, un CD cu filme, muzici sau povești și niște eșarfe semnate de designerul Claudia Castrase, de asemenea dedicate lui Roman Tolici. Și site-ul 1001arte.ro (relansat și dedicat în întregime lui Roman Tolici). Apoi, după ce ne vom fi tras puțintel sufletul vom putea urmări liniștiți proiecția filmului cu și despre Roman Tolici. Și așa cu Roman Tolici!
Pe la unsprezece fără un sfert, când ajunge și contrabasistul de la un concert din apropiere, și după ce le vom rupe de la gură niște scaune fanilor înfocați ai lui Roman Tolici pentru a le împărți iubitorilor de muzică clasică, vom face cunoștință cu pianistul Horia Maxim. Și avem toată încrederea că va ști să ni-i prezinte cum se cuvine pe Mihaela Anica (flaut), Fernando Mihalache (acordeon) și Săndel Smărăndescu (contrabas). Vom descoperi împreună cu ei o manieră inedită de a cânta Schubert, Stravinsky sau Nino Rotta. Una în care plăcerea de a cânta vă va cuceri pe toți. Și așa cu Cvartetul Maxim!
Să ne întoarcem la Roman Tolici. Despre care nu vă putem spune decât următoarele cuvinte, parafrazându-i pe Ilfii și Petrovii care de bunăseamă l-au cunoscut: În rândul artei contemporane și nu numai, românești și nu doar atât, Tolici este cu certitudine un cap! Și, din motive evidente, nu recomandăm nimănui să-i bage un deget în gură. Mai multe veți înțelege cu siguranță la fața locului.
În concluzie, va fi o seară atât pentru cunoscători cât și pentru cei mai puțin inițiați în tainele artei contemporane. Atotștiutorii sunt rugați să ne achite consumațiile la bar.

 

TRAILER:

Share

Post Author: Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *