Adrian Naidin la Papa la Șoni, 26 ianuarie, 20.30

Violoncelul lui Adrian Naidin sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori pictează sau soptește versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz – de la genurile tradiționale, până la cele experimentale – plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin vorbește, oricare ar fi limbajul, despre muzică.“Nichita Stănescu spunea că muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus vreo întrebare. De drag de Nichita, adaug că nu există muzică fără iubire şi nici iubire fără iertare. Toate într-un unic sens: vertical”, spune Adrian Naidin.

L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Deși are o structură și o educație orientate spre clasic, Adrian Naidin a experimentat și alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music sau pop. În etno-jazz a strălucit încă de la prima încercare, în grandiosul spectacol “Damian’s Fire”, montat de Damian Drăghici în 2001 la București.

Este compozitor de muzică de scenă, confirmat, printre altele, în colaborările cu compania de teatru Alekton din Atena. Orice gen poate suna perfect dacă violoncelul simte muzica în mâinile unul profesionist înzestrat cu har – spun cei care l-au ascultat pe Adrian Naidin la violoncel sau voce în concertele de folclor românesc și grecesc susținute în urmă cu câțiva ani la Atena, alături de Thanassis Polikandriotis, sau în spectacolele de flamencode la București, alături de dansatorul și percuționiștul argentinian Lucas Molina.

Absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licențiat în Violoncel și Muzică de Cameră, Adrian Naidin s-a perfectionat cu muzicianul Mischa Maisky. A debutat în 1988 la Opera Maghiară din Cluj Napoca și este, din 2001, membru al Orchestrei Naționale Radio București.

Joi seara începand cu orele 20:30 Adrian Naidin ne va încânta cu melodiile sale la Papa la Şoni, pe Sfintii Voievozi la numărul 13. Preţul unui bilet: 15 ron. Rezervări la telefon: 0755.659.653

Share

Post Author: 1001arte

One thought on “Adrian Naidin la Papa la Șoni, 26 ianuarie, 20.30

  • Codruta

    (26 ianuarie 2012 - 11:39)

    Te rog hai si pe la Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *