Simona Soare, expoziţie la Berlin

27 ianuarie – 14 aprilie 2011
Ambasada României la Berlin

„Trăieşte fericit într-o lume iluzorie!”

Gravură, desen şi pictură de Simona Soare


În această expoziţie, Simona Soare prezintă o retrospectivă a celor mai importante lucrări din ultimii şase ani (2004 – 2010). Artista experimentează cu tehnica gravurii şi a graficii printate, prin prelucrarea coloristică, dar şi contextuală, creând unicate sau ediţii limitate (2-5 versiuni). Pe scena artistică berlineză este prezentă cu performance-uri în care foloseşte gravura în spaţiul urban şi cu intervenţii în spaţiul public.

Simona Soare (nascută în 1979 în Galaţi, România) traieşte în Berlin ca artist plastic independent. A absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (2003), după care a obţinut diploma de masterat ’’Arta în context’’ la Universitatea de Arte din Berlin (2007). Expoziţii individuale şi de grup la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, Muzeul de Artă Contemporană din Constanţa, Muzeul Bruckental din Sibiu, la numeroase galerii din Berlin si New York.


Share

Post Author: Iulia Dondorici

Critic literar, traducător și agent literar. Stabilită la Berlin din 2001. Încearcă să contribuie la impunerea literaturii române pe piața de carte germană. Printre altele, visează să o traducă în românește pe Christa Wolf. Interesată de arta și literatura contemporană de orice limbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *