Ana Maria Sandu la LIT. FRONT-LINE 90′

LIT. FRONT-LINE 90’

dialoguri cu scriitori români

27 ianuarie 2011, ora 19:00

librăria Cărtureşti, Cluj

ANA MARIA SANDU

A treia întîlnire LIT. FRONT-LINE 90’ o are ca invitată pe prozatoarea Ana Maria Sandu, autoarea romanelor Fata din casa vagon (Polirom, 2006) şi Omoară-mă! (Polirom, 2010). Ana Maria Sandu a participat la European First Novel Festival (Budapesta), a fost invitată la numeroase tîrguri internaţionale de carte şi a avut lecturi publice la Viena, Paris şi Berlin. În 2008 a beneficiat de o bursa ArtistNe(s)t, iar în 2009 de o rezidenţă de creaţie la ICR Berlin. A fost selectată în proiectul 100 to watch – a Directory of New Romanian Creative Talent. A mai publicat texte în antologiile Cartea cu bunici şi Bookataria de texte şi imagini, articole şi eseuri în revistele Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini şi a făcut parte din redactia revistei Republik. Semneaza rubrici in Noua literatura şi pe www.artactmagazine.ro. În 2010, volumul său de debut, Din amintirile unui Chelbasan (Paralela 45, 2003), a fost tradus în limba franceză la Editura Chemin de Fer, cu titlul L’ecorchure.

Interviul cu Ana Maria Sandu de pe 1001 arte:

Ana Maria Sandu. Cartea a I-a

Ana Maria Sandu. Cartea a II-a

Ana Maria Sandu. Cartea a III-a

„Reuşita Fetei din casa vagon constă în poezia de mare forţă a evocărilor, amintirilor şi fantasmelor tuturor personajelor, care nu sînt decît avatarele uneia şi aceleiasi voci eminamente feminine. Tot ce pot spera de-acum încolo e ca acest roman crud, ciudat şi atit de original să o impună, în fine, pe Ana Maria Sandu ca pe o scriitoare de prima mînă.” (Mircea Cărtărescu)

„Romanul Anei Maria Sandu (Omoară-mă!) are cîteva lucruri în comun cu Şi Hams Şi Regretel de Matei Florian. Ambele cărţi marchează ieşirea din trendul biografismului şi al microrealismului ultimului deceniu, sondînd teritorii fantezist-clinice sofisticate, cu mize ridicate şi mai riscante. Ambele cărţi, foarte bine scrise şi atent construite, oferă doar aparent o lectură uşoară. În realitate, naraţiunile sînt labirintice, iar straturile de înţelegere, multiple.” (Marius Chivu)

Share

Post Author: 1001arte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *