Câştigătorii noştri (sunt mai câştigaţi decât câştigătorii lor)

Ta-daaaaaaa! Câştigătorii celor trei exemplare din Retorno 201 sunt următorii:

Lanternativa: “Cred ca iadul este cea mai buna ecranizare a raiului.”

Ora25: “atunci am să vă zic şi că celebra ecranizare Ben-Hur va avea un sequel menit să adune laolaltă religiile şi ştiinţa; filmul se va numi Ben-Zen.”

Gabisa: “’Who’s Afraid of Virginia Woolf?’ ecranizat in 1966, mi s’a parut o îmbinare aproape perfecta intre poveste, personaje, actori (Elizabeth Taylor si Richard Burton), regie etc.”

Small print note: premiile vor fi transmise câştigătorilor sau persoanelor de contact ale acestora în România. Cei care din, diferite motive, doresc să renunţe la carte, vor numi un alt câştigător. Câştigătorul unei ediţii nu va putea câştiga premiul ediţiei imediat următoare. Dar va fi rugat să participe oricum, în semn de mulţumire sau măcar pentru înviorarea atmosferei generale :).

Share

Post Author: alex moldovan

Chestionat de către aşa-zişi jurnalişti culturali cu privire la lipsa de consideraţie de care aş da dovadă la adresa limbii mele materne, manifestată, chipurile, în părerile proaste exprimate în mod repetat cu trimitere la literatura scrisă de către conaţionalii mei, am răspuns că nici pomeneală de aşa ceva şi că, dimpotrivă, prin chiar natura profesiei mele, am citit de-a lungul timpului câteva traduceri cu adevărat remarcabile din diverse limbi străine în propria mea limbă. Acesta, am adăugat eu pentru reprezentanţii presei, e fără îndoială un semn încurajator, exprimându-mi, în acelaşi timp speranţa, chiar dacă plină de îndoială, că literatura noastră nu va întârzia să producă, la un moment dat, opere care să se ridice, măcar în parte, la nivelul impus de respectivele traduceri.

6 thoughts on “Câştigătorii noştri (sunt mai câştigaţi decât câştigătorii lor)

 • Lanternativa

  (29 septembrie 2010 - 12:41)

  Iubesc natura. Pasez cartea Ultimului unicorn. Daca vrea. Daca nu, nu. Nu, nu.

 • ora25

  (29 septembrie 2010 - 14:35)

  🙂 Aaaa, ce drăguţ că pot să particip şi data viitoare! în timp ce citeam penultima frază mă albisem de frică. Mulţumesc mult pentru premiu!

 • ultimulunicorn

  (29 septembrie 2010 - 18:52)

  bai… multumesc mult pentru pasa!
  E DA! da da da 😀

  Cartile ca si banii – nu’s niciodata de ajuns! am mai zis-o undeva candva.

  ps
  si merci Alex pt „wake-up call”!
  „That’s what friends are for…” 😛

 • alex moldovan

  (29 septembrie 2010 - 19:10)

  După cum se spunea, “That’s what friends are for…” 😉

 • mihaela patrascanu

  (30 septembrie 2010 - 1:11)

  felicitari castigatorilor!ma intreb cate carti o fi avand ora in biblioteca de pe urma concursurilor castigate..si cine stie de cand nu mai cumpara o carte 😛 oricum felicitari speciale orei! 🙂

 • ora25

  (30 septembrie 2010 - 9:44)

  mulţumesc pentru felicitările speciale 😀 am foarte multe cărţi de pe urma concursurilor câştigate, sunt un exemplu bun de urmat; despre cărţile cumpărate nu vă zic nimic (în lipsa unui avocat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *