TIFF. Transilvania International Film Festival

Azi începe TIFF-ul. Adică Transilvania International Film Festival. La Cluj. 240 de filme din 47 de ţări şi 14 puncte fierbinţi răspândite în tot oraşul în care acestea vor putea fi văzute. 203 lungmetraje şi 37 scurtmetraje. Invitat special, Wim Wenders. O noutate îmbucurătoare pentru cei care nu ajung la Cluj: potrivit site-ului oficial, „în premieră, în cadrul unui parteneriat cu prestigiosul portal de cinema MUBI, cunoscut până de curând ca The Auteurs, şapte din filmele din Competitia TIFF 2010 vor putea fi urmărite gratuit online pe perioada festivalului, imediat după prima proiecţie a fiecăruia în cadrul TIFF.” Mai multe informaţii, aici.

Pe toată durata festivalului vă vom ţine la curent cu cele mai importante evenimente şi cu ultimele tendinţe din minunata lume a filmului, totul transmis de la faţa locului – special pentru 1001arte.

Share

Post Author: alex moldovan

Chestionat de către aşa-zişi jurnalişti culturali cu privire la lipsa de consideraţie de care aş da dovadă la adresa limbii mele materne, manifestată, chipurile, în părerile proaste exprimate în mod repetat cu trimitere la literatura scrisă de către conaţionalii mei, am răspuns că nici pomeneală de aşa ceva şi că, dimpotrivă, prin chiar natura profesiei mele, am citit de-a lungul timpului câteva traduceri cu adevărat remarcabile din diverse limbi străine în propria mea limbă. Acesta, am adăugat eu pentru reprezentanţii presei, e fără îndoială un semn încurajator, exprimându-mi, în acelaşi timp speranţa, chiar dacă plină de îndoială, că literatura noastră nu va întârzia să producă, la un moment dat, opere care să se ridice, măcar în parte, la nivelul impus de respectivele traduceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *