Gărâna Jazz Fest

Fundaţia culturală Jazz Banat organizează, în perioada 22 – 25 iulie 2010, Ediţia a 14-a a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna. Poiana Lupului îi aşteaptă deci şi în anul acesta pe împătimiţii fenomenului. A fost anunţată o mare parte din invitaţi, urmând să vă ţinem la curent cu noutăţile pe măsură acestea vor apărea.

Joi 22 iulie – ora 19.00
FUNKY GROWL – România

Funky Growl e un proiect de jazz-funk care activează în zona Timişoarei care încorporează în secţia ritmică beat-uri şi sample-uri – asta pe lângă diferiţi oameni care au mai cântat la Gărâna în diferite formule de-a lungul anilor. Ascultaţi şi lămuriţi-vă!

ELINA DUNI QUARTET – Elveția

Elina Duni Quartet vin din Elveţia (solista fiind de origine albaneză) şi transcriu în notă jazz o serie de influenţe muzicale tradiţionale est-europene. Albumul din 2010 se intitulează Lume, lume. Sună bine de tot şi chiar conţine o variantă jazz a piesei făcută celebră de Maria Tănase!

Vineri 23 iulie – ora 19.00
BELA FLECK, ZAKIR HUSSAIN & EDGAR MEYER – SUA, INDIA

Bela Fleck, Zakir Hussain şi Edgar Meyer reprezintă pentru mulţi, cu siguranţă, cel mai aşteptat moment al festivalului. Trei nume mari şi grele, având în spate albume care se confundă parţial cu însăşi istoria jazz-ului.

Despre Marcin Wasiliewski Trio din Polonia e suficient să spunem că a reprezentat mulţi ani de zile trupa de acompaniament a lui Tomasz Stanko pe unele dintre cele mai reuşite albume ale genialului trompetist. Wolfert Brederode e un pianist olandez care a cântat alături de nume precum Arve Henriksenm Michel Portal sau Trygve Seim. În ce priveşte chitariştii, Wolfgang Muthspiel e numele oferit până acum de către organizatori. A cântat şi cu Patricia Barber pe albumul acesteia din 1992. O alegere excelentă: a nu se rata în nici un caz!

Sâmbăta 24 iulie – ora 18.00
MARCIN WASILIEWSKI TRIO – Polonia


WOLFERT BREDERODE – Olanda

WOLFGANG MUTHSPIEL – Austria

Pe ungurii de la Djabe i-am văzut la o recentă ediţie a festivalului însoţindu-l pe fostul chitarist Genesis, Steve Hackett. De data aceasta ei vin cu un program original – cu care au câştigat deja două discuri de platină în SUA. Bega Blues Band e formaţia al cărei lider, Bela Kamocsa (fost membru Phoenix în perioada de început), ne-a părăsit anul trecut. Revin anul acesta pentru a umple nişa de blues a festivalului. Patricia Barber e o vocalistă, pianistă şi compozitoare a cărei muzică gravitează în jurul blues-ului şi jazz-ului tradiţional. Dan Berglund’s Tonbruket e un alt punct culminant al festivalului. Pe umerii fostului contrabasist E.S.T. apasă responsabilitatea unei filiaţii prodigioase…

DJABE – Ungaria

Duminică 25 iulie – ora 18.00
BEGA BLUES BAND – România

PATRICIA BARBER – SUA

DAN BERGLUND’S TONBRUKET – Suedia

Share

Post Author: alex moldovan

Chestionat de către aşa-zişi jurnalişti culturali cu privire la lipsa de consideraţie de care aş da dovadă la adresa limbii mele materne, manifestată, chipurile, în părerile proaste exprimate în mod repetat cu trimitere la literatura scrisă de către conaţionalii mei, am răspuns că nici pomeneală de aşa ceva şi că, dimpotrivă, prin chiar natura profesiei mele, am citit de-a lungul timpului câteva traduceri cu adevărat remarcabile din diverse limbi străine în propria mea limbă. Acesta, am adăugat eu pentru reprezentanţii presei, e fără îndoială un semn încurajator, exprimându-mi, în acelaşi timp speranţa, chiar dacă plină de îndoială, că literatura noastră nu va întârzia să producă, la un moment dat, opere care să se ridice, măcar în parte, la nivelul impus de respectivele traduceri.

4 thoughts on “Gărâna Jazz Fest

 • […] This post was mentioned on Twitter by roxid. roxid said: Garanaaaaaa http://www.1001arte.ro/2010/05/garana-jazz-fest/ […]

 • Adrian Munteanu

  (18 mai 2010 - 19:57)

  Ma numesc Adrian Munteanu, sunt scriitor, redactor de radio si actor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Pe organizatori i-ar interesa un recital de muzica si poezie de dragoste in cadrul Festivalului ? Poezia este a mea, in interpretare proprie(link şters de administrator). Muzica poate fi a oricui din festival, interpret sau grup ( ne trebuie doar o intalnire inainte). Pana acum am sustinut acest recital cu cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii din Brasov si cu pianista Ioana Maria Lupascu, pianista concertista a Filarmonicii din Ploiesti. Dar se poate cu oricine isi manifesta disponibilitatea. Daca aveti bunavointa sa-mi raspundeti si va intereseaza, aveti emailul meu. Fara pretentii.

 • Cristian D.

  (19 mai 2010 - 10:03)

  Propunerea a ajuns unde trebuie. Link-ul era irelevant.

 • Sabau George

  (12 decembrie 2010 - 0:38)

  si eu sunt un pasionat al poeziilor, frumos blog 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *