Să cerem împreună restricții rutiere de ziua Botswanei!

Am primit azi la redacție acest apel cu care am considerat necesar să ne solidarizăm numaidecât. Sperăm ca și alții să o facă. Ce o urma, fleșmoburi, circuri, bienale, festivaluri, jointventure-uri și holdinguri cum numai cei cu cugetul curat pot să viseze, asta nu mai știm. Dar să citim împreună acest manifest și apoi să-l sharuim cum se cuvine, cum e datina la noi, la poale de Carpați:

 

4 iulie 2013,

Comunicat GPFCAPR-B

În lumina tainicelor sentimente ce au însuflețit cele două popoare de-a lungul mileniilor de activitate, sentimente prea ades înăbușite în nopți de lacrimi și suspine patriotice, noi, o mână de oameni hotărâți să spună lucrurilor pe nume, cunoscuți și ca Grupul de Prietenie, Frățietate, Colegialitate și Apropiere Platonică Româno- Botswaneză am decis să rupem tăcerea.

Frați români, surori românce și alte neamuri de aceeași naționalitate identitar omogenă, se apropie ziua în care va trebui să cântăm într-un glas dragostea ce ne inundă piepturile față de frații, surorile, colegii și alte neamuri de aceeași naționalitate corespondent identitar omogenă de peste … (râu din Botswana, munte din Botswana, deșert, un gard sau o casă mare) … frații noștri de peste acel lucru ce stă falnic la granițele Botswaneze.

Știm că eliberarea de sub jugul unor prejudecăți cultural-istorice atât de tiranice nu se va întâmpla într-o zi (fie ea și 4 iulie). Așa că, păstrând în inimi ca pe un vis înaripat, ca pe o făclie scânteietoare, ca pe un dulce ideal, deci, păstrând în inimi dorința noastră cea mai de preț, anume aceea de uniune sufletească și monetară cu bravul popor neatârnat al Botswanei, vom cere autorităților române să facă un prim pas pe acest lung drum al cunoașterii și iubirii reciproce:

– Vrem ca de 30 septembrie, când sărbătorim Ziua Independenței Botswaneze, să putem să ne bucurăm de restricții de circulație pe marile bulevarde bucureștene, sau cel puțin pe strada Washington!

 

Datat: 4 iulie 2013

 

Semnat: Grupul de Prietenie, Frățietate, Colegialitate și Apropiere Platonică Româno- Botswaneză GPFCAPR-B

 

Afiș de Matei Branea (http://www.branea.ro/).

Share

Post Author: 1001arte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *